Plăci rigips montaj

Plăci din rigips sunt componenta de bază în construcţii şi finisaje.

Plăci din rigips devenite componenta de bază în construcţia şi finisarea de interioare, fiind din ce în ce mai utilizate în contrucţii civile şi industriale la nivel mondial.

Plăci rigips: Detalii folosire

Plăcile din rigips sunt realizate din ipsos şi un carton cu proprietăţi speciale în funcţie de destinaţia montajului efectuat astfel: la interior, în mediu cu umezeală excesivă fie pentru a rezista unor temperaturi mari de exploatare; la exterior plăcile de rigips au o construcţie specială pentru a rezista diferenţelor mari de temperatură şi pentru a fi durabile. Materialele folosite în construcţia plăcilor de rigips sunt complet reciclabile astfel că acestea sunt „eco friendly”. Montajul plăcilor din rigips este un proces optimizat din punct de vedere al eficienţei în construcţii şi se execută rapid, la preturi competitive. În amenajarea interioară a clădirilor plăcile din rigips se utilizează la realizarea tavanelor şi podelelor, pereţilor despărţitori, mascarea instalaţiilor, racordurilor, retuşurilor tocurilor de uşi. În cazul sitaţiilor speciale, cum ar fi tavanele cu suprafeţe curbe sau tavanelor boltite, au fost proiectate tipuri specifice de plăci din rigips, care suportă un grad mai mare de modelare prin maleabilitate sporită.

Plăci rigips: Avantaje

Plăcile din rigips nu sunt dăunătoare sănătăţii(ipsosul fiind folosit şi în medicina ortopedică pentru imobilizarea unor anumite părţi ale corpului care au suferit leziuni, fracturi şi necesită imobilizare), sunt ignifuge (neinflamabile) şi nu conţin reziduuri toxice sau rebuturi industriale ca în cazul betoanelor. Plăci rigips se comportă ca o barieră eco, realizând în acelaşi timp o climatizare mai bună a spaţiului interior prin echilibrarea umezelii din încăpere, o izolare fonică mai bună, şi în termoizolare. Atenţie plăcile nu sunt destinate construcţiilor portante(structuri de rezistenţă) şi nu sunt recomandate pentru a fi folosite la exterior. Pentru exterior se folosesc plăci speciale cu proprietăţi specifice montajului la exterior.

Plăci rigips recomandate la interior pentru a ușura construcția și pentru modelarea spațiului interior după cum doriți.